You are here

Opvoedingsbegeleiding - Pedagogische ondersteuning

Mama, papa worden brengt het beste in jou als mens naar boven. Het kunnen liefde geven aan een mensje van je eigen vlees en bloed is een unieke ervaring, telkens weer. Dit kleine kindje opvoeden tot een volwassen mooi mens is de droom van iedere ouder. Als ouder droom je over je - jullie kindje(s) en hoe jullie dit samen gaan doen.
Eens jullie schatten geboren zijn begint jullie leven te veranderen. Dit kleine kindje kan niet zonder mama of papa, het moet op tijd en stond melk krijgen, boertje laten, slapen, ... Kind en ouders leren elkaar kennen, ouderschap en verliefd zijn op je nieuwe kind lijkt evident maar is het zeker niet. Jullie worden overladen met oneindig goed bedoelde tips en boeken.
Soms slaan twijfels toe, vraag je je af of je nog wel goed bezig bent? Ben je uitgeput van al dat moeten, het perfecte ouder willen zijn.
Het buikgevoel naar dit kind is aan het verloren gaan tussen al deze drukte.
Hier kunnen wij je even tot rust laten komen en samen met jou, jullie als ouder terug dat buikgevoel gaan opzoeken. Dit door samen met jullie even mee op pad te lopen zodanig dat jullie nadien de krachten hebben om verder te gaan. We gaan samen opzoek welke pedagogische waarden en normen bij jullie gezin belangrijk zijn en hoe deze concreet vorm te geven.

Wat houdt begeleiding in bij Centrum Zon-Maan?

  • Begeleiden van Ouders in hun zorg om de kinderen in en rond opvoeding is onze manier om met mensen een tijdje mee te wandelen ter ondersteuning op hun weg. Dit alles binnen de mogelijkheden van de Ouder
  • Begeleiding van Baby - Kinderen - Jongeren wij gaan samen met de kinderen een tijdje mee wandelen op hun levenspad op zijn/haar tempo, manier en positieve krachten. Op een creatieve manier komen alle zorgen en mooie momenten van je kind aanbod.
  • Begeleiden van Ouderpartners samen voor je kinderen zorg dragen als je niet meer samen woont. Het vraagt soms heel veel van je als mens. Als voor beide ouders de mogelijkheid bestaat om dit samen nog op te nemen wandelen wij graag een stukje mee op jullie weg. Dit alles met de beperkingen en de positieve mogelijkheden van elke ouder.
  • Lezingen en workshops vanuit mijn eigen praktijk en ervaringen ga ik samen met u over een bepaald pedagogisch thema in dialoog.

Aanvullende disclaimer : Ook al hebben verschillende medewerkers een medische of paramedische opleiding, kan geen enkele psychotherapie- / consult sessie of opleiding een vervanging zijn voor welk medisch advies dan ook. Deelname gebeurt op vrijwillige basis, op eigen verantwoordelijkheid en met lichamelijke en geestelijke conditie. Ben je onder psychiatrische begeleiding, raadpleeg eerst uw arts.